Според медийни анализатори, Северна Корея е готова да затвори много от

...
Според медийни анализатори, Северна Корея е готова да затвори много от
Коментари Харесай

КНДР закрива и посолството в Испания

Според медийни анализатори,  Северна Корея е подготвена да затвори доста от посолствата си по света заради липса на средства , оповестява " Ройтерс ".

Сред тях са тези в Испания и голям брой страни в Африка.

Близо 25 % от задачите на Пхенян по целия свят могат да бъдат закрити.

Припомняме, че посланиците на страната  вече направиха " прощални " визити при водачите на Ангола и Уганда предходната седмица. Местните медии в двете африкански страни оповестиха за затварянето на посолствата на Севера там.

Както Ангола, по този начин и Уганда построиха другарски връзки със Северна Корея от 70-те години на предишния век, поддържайки военно съдействие и предоставяйки редки източници на задгранична валута, като да вземем за пример планове за създаване на скулптури.
 Северна Корея затваря посолствата си в Ангола и Уганда
Северна Корея затваря посолствата си в Ангола и Уганда

Според министерството на обединяването на Южна Корея повода е липса на средства

Затварянето на посолството сложи началото на това, което може да бъде " едно от най-големите промени във външната политика на страната от десетилетия ", с последствия за дипломатическия ангажимент, филантропичната работа в изолираната страна, както и опцията за генериране на противозаконни доходи, написа Чад О` Карол, създател на фокусирания върху Северна Корея уеб страница NK Pro.

Министерството на обединяването на Сеул, което се занимава с междукорейските въпроси, съобщи, че изтеглянето отразява въздействието на интернационалните наказания, ориентирани към ограничение на финансирането з а нуклеарните и ракетните стратегии на Севера.

" Те наподобява се отдръпват, защото техният бизнес с облага в задгранична валута се спъна заради усилването на глобите от интернационалната общественост, което затруднява по-нататъшното поддържане на посолствата ", се споделя в изказване на министерството. Това може да е знак за сложната икономическа обстановка в Северна Корея, където е мъчно да се поддържат даже минимални дипломатически връзки с обичайно другарски настроени страни. "

Северна Корея също ще закрие посолството си в Испания, като задачата ѝ в Италия ще се занимава с делата в прилежащата страна, заяви южнокорейската осведомителна организация Йонхап.

Кореспонденцията с Испанската комунистическа партия, оповестена на уеб страницата на партията, демонстрира, че севернокорейското посолство афишира закриването в писмо от 26 октомври.

Посолството на Северна Корея в Мадрид беше в центъра на вниманието, откакто членове на група, която се стреми към свалянето на севернокорейския водач Ким Чен-ун, проведоха навлизане през 2019 година, по време на което те вързаха и запушиха устата на личния състав, преди да потеглят с компютри и други устройства.

Пхенян осъди случая като " съществено нарушаване на суверенитета и терористична офанзива " и упрекна Съединените щати, че не са разследвали групировката задълбочено и са отказали да екстрадират нейния водач.

Според министерството Северна Корея има публични връзки със 159 страни. Освен това има 53 дипломатически задачи в чужбина, в това число три консулства и три представителства, до момента в който не се отдръпна от Ангола и Уганда.

Японският вестник Йомиури Шимбун заяви предходната седмица, като се базира на неназовани източници, че Северна Корея възнамерява да закрие минимум 10 дипломатически задачи, в това число консулство в Хонконг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР